Hotstone Massage

Wat kun je verwachten?

Als jij naar onze studio komt kun je een heerlijke diepgaande warmte massage verwachten. Hotstone massage is een massage waar gebruik wordt gemaakt van speciale gladde basaltstenen. Dit zijn lavastenengesteente die de warmte lang vasthouden. De basaltstenen die gebruikt worden tijdens de massage worden in een heater (au-bain-marie) eerst verwarmd tot 45 graden, waarna ze op het lichaam worden gelegd. Hierna volgt een massage met een warme etherische olie en met de warme stenen. De lavagesteenten houden de warmte lang vast waardoor de warmte van de steen tijdens de massage goed in het lichaam kan trekken. De hotstone massage wordt in Europa pas een aantal jaar gegeven, terwijl het eigenlijk al heel oud is. In Azië en India werd het vroeger gebruikt als een soort voorloper van de acupunctuur.

Waarom een hotstone massage?

Een hotstone massage is bij uitstek geschikt bij aandoeningen als stress, spierproblemen, spanningen, vermoeidheid, gewrichtsproblemen, slechte doorbloeding. Ook bij fibromyalgie en spijsverteringsproblemen kan een hotstone massage verlichting geven. Hotstone massage heeft een diepe werking in het lichaam.

Wat doen wij?

Wij masseren jou met olie en de warme basaltstenen. De warmte van de steen zal diep in het lichaam trekken, wat een heerlijk ontspannen gevoel geeft. De combinatie van de warmte en de massage zorgen dat je dieper bij de spieren komt. Het stimuleert de orgaanfuncties, zorgt dat de afvalstoffen goed worden afgevoerd, het ontgift en brengt het lichaam weer in balans. En niet geheel onbelangrijk, het is een heerlijke ontspannende ervaring.